Zuur­kool met spek

Tijd voor oerhollandse pot vanavond! Wat dacht je van traditionele zuurkool met spek?

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht Tijd voor oerhollandse pot vanavond! Wat dacht je van traditionele zuurkool met spek? 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Verdeel de speklapjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken.
  3. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
  4. Verhit de helft van de boter in een pan, voeg de uien toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool, appel en het water toe en laat met de deksel op de pan laag vuur ca. 20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper.
  5. Verhit ondertussen de rest van de boter over 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes met de aardappelschijfjes en zuurkool.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Zuurkool met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool met spek

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 350 g speklapjes à la minute

Verdeel de speklapjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 520 g zuurkool naturel

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 1 Elstar appel

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

5
5
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een pan, voeg de uien toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 3 el water

Voeg de zuurkool, appel en het water toe en laat met de deksel op de pan laag vuur ca. 20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1.2 kg aardappelschijfjes naturel

Verhit ondertussen de rest van de boter over 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. goudgeel en gaar.

8
8

Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes met de aardappelschijfjes en zuurkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.