bewaar
Schnitzel met zoete witlof
Schnitzel met zoete witlof
bewaar

Schnitzel met zoete witlof

25 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ongepaneerde varkensschnitzels

10 g

varkensvleeskruiden

700 g

witlof

50 g

ongezouten roomboter

3

Elstar appels

1 pakje

aardappelpuree à  la minute naturel

3 el

appelstroop

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Marineer de schnitzels met de kruiden. Snijd de witlof in reepjes. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 8 minuten gaar. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes.

2

Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de boter in een wok of braadpan. Roerbak de lof 3 minuten. Bak daarna de appel 1 minuut mee. Voeg vervolgens de stroop toe en laat smelten.

3

Breng de witlof op smaak met zout en peper. Serveer met de schnitzels en de aardappelpuree.