bewaar
Gemarineerde speklapjes met bietenpuree
Gemarineerde speklapjes met bietenpuree
bewaar

Gemarineerde speklapjes met bietenpuree

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

1 zakje

aardappelpuree à la minute

1 schaaltje

geraspte bietjes

½ zakje

verse bieslook

1

appel

1 el

boter

1 schaaltje

gemarineerde speklapjes à la minute

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 min. verwarmen. Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden. Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden. Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan. Warme puree en bieslook erdoor scheppen. Puree met deksel op pan warm houden. In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 min. per kant bruinbakken. Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden. In achtergebleven bakvet appel 2-3 min. al omscheppend bakken. Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.