bewaar
Speklapjes met krieltjes-bonensalade
Speklapjes met krieltjes-bonensalade
bewaar

Speklapjes met krieltjes-bonensalade

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

gemarineerde speklapjes à la minute

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries tuinerwten

450 g

diepvries fijne tuinbonen

300 g

minikrieltjes

15 g

verse munt

70 ml

honing-mosterddressing

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

Smeer de speklapjes in met olijfolie en bak op de barbecue of in grillpan aan beide kanten ca. 5 min krokant en gaar. Breng water in een grote pan aan de kook en kook kort de tuinboontjes en tuinerwten tot ze boven komen drijven. Schep ze uit het water en laat uitlekken. Kook de krieltjes 3 min. in het zelfde water. Schep eruit en laat uitdampen. Snijd de muntblaadjes fijn. Schep groenten met krieltjes en munt om, en giet de dressing erover. Serveer de speklapjes bij.