bewaar
Spinaziestamppot met pikante speklapjes
Spinaziestamppot met pikante speklapjes
bewaar

Spinaziestamppot met pikante speklapjes

25 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappels

25 g

boter

1

ui

1

appel

1 theelepel

kerriepoeder

1 pak

bladspinazie deelblokjes

8

gemarineerde speklapjes à la minute

125 ml

crème fraîche

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in 20 min. gaarkoken. In hapjespan boter verhitten en ui, appel en kerriepoeder 5 min. zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en 5 min. op matig vuur verwarmen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en speklapjes in 2 min. per kant knapperig en gaar bakken. Aardappels afgieten, fijnstampen en crème fraîche erdoor roeren. Warme spinazie door puree scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Spinaziestamppot over vier borden verdelen en op elk bord 2 speklapjes leggen.

tip

algemeenprijs per persoon 1.80 (in maart 2005)