bewaar
Honing-mosterd speklapjes
Honing-mosterd speklapjes
bewaar

Honing-mosterd speklapjes

Honing op de speklapjes, sinaasappel door het witlof: dit gerecht gaat voor zoet en fris

20 min. bereiden
40 min. oventijd
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

vloeibare honing

4 el

grove Zaanse mosterd

2 el

walnotenolie

8

speklapjes à la minute

2

takjes rozemarijn

500 g

witlof

2

medium handsinaasappels

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Honing op de speklapjes, sinaasappel door het witlof: dit gerecht gaat voor zoet en fris

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen met het mengsel. Leg de rozemarijn in de ovenschaal, verdeel de speklappen erover en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

2

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd in de breedte in reepjes. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en schil de vrucht. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit. Meng de partjes met de rest van de olie en het witlof.

3

Neem de speklappen uit de ovenschaal en verwijder de rozemarijn. Schep het witlofmengsel door het achtergebleven bakvet en serveer met de speklappen.

combinatietipLekker met aardappelgratin. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.