Honing-mosterd speklapjes
Honing op de speklapjes, sinaasappel door het witlof: dit gerecht gaat voor zoet en fris
640 kcal
20 min. bereiden, 40 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 el
4 el
2 el
8
2
500 g
2
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 11 - Oven aan!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen met het mengsel. Leg de rozemarijn in de ovenschaal, verdeel de speklappen erover en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd in de breedte in reepjes. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en schil de vrucht. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit. Meng de partjes met de rest van de olie en het witlof.
Neem de speklappen uit de ovenschaal en verwijder de rozemarijn. Schep het witlofmengsel door het achtergebleven bakvet en serveer met de speklappen.
- combinatietipLekker met aardappelgratin. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Honing-mosterd speklapjes
Honing op de speklapjes, sinaasappel door het witlof: dit gerecht gaat voor zoet en fris

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen met het mengsel. Leg de rozemarijn in de ovenschaal, verdeel de speklappen erover en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd in de breedte in reepjes. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en schil de vrucht. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit. Meng de partjes met de rest van de olie en het witlof.
Neem de speklappen uit de ovenschaal en verwijder de rozemarijn. Schep het witlofmengsel door het achtergebleven bakvet en serveer met de speklappen.
combinatietip:Lekker met aardappelgratin. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el vloeibare honing
4 el grove Zaanse mosterd
2 el walnotenolie
8 speklapjes à la minute
2 takjes rozemarijn
500 g witlof
2 medium handsinaasappels
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)




