He­te blik­sem met rook­worst

De geheime ingrediënten van een goede hete bliksem: aardappel, 2 soorten appels en uien.

(27) waardeer
hollands hoofdgerecht De geheime ingrediënten van een goede hete bliksem: aardappel, 2 soorten appels en uien. 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en snipper de uien grof. Schil de goudrenetten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Doe de aardappelen, ui en stukjes goudrenet in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onder staat. Voeg het zout toe en breng aan de kook. Kook in ca. 20 min. gaar.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Jazz appels in blokjes van een ½ cm.
  3. Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp fijn met de pureestamper en breng op smaak met peper en zout. Schep ⅔ van de zoete appels erdoor en verdeel de rest erover. Leg de rookworst erop en serveer met de mosterd.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 72 g
    waarvan suikers 28 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Hete bliksem met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te blik­sem met rook­worst

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 3 middelgrote uien

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en snipper de uien grof.

2
2
  • 3 Goudreinette appels

Schil de goudrenetten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

3
3

Doe de aardappelen, ui en stukjes goudrenet in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onder staat.

4
4
  • 1 tl zout

Voeg het zout toe en breng aan de kook. Kook in ca. 20 min. gaar.

5
5
  • 250 g Gelderse rookworsten
  • 2 Jazz appels

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Jazz appels in blokjes van een ½ cm.

6
6
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 75 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp fijn met de pureestamper en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 4 el grove Zaanse mosterd

Schep ⅔ van de zoete appels erdoor en verdeel de rest erover. Leg de rookworst erop en serveer met de mosterd.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.