bewaar
Appelstamppot (hete bliksem)
Appelstamppot (hete bliksem)
bewaar

Appelstamppot (hete bliksem)

Met deze oer-Hollandse stamppot ga je echt even terug in de tijd. Maar lekker is-ie wel!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

6

Goudrenet appels

100 ml

melk

1 el

traditionele olijfolie

1 zakje

bosui

100 g

geraspte emmentaler

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

Met deze oer-Hollandse stamppot ga je echt even terug in de tijd. Maar lekker is-ie wel!

Aan de slag

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en laat het 15 min. garen in de hete oven. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.

tip

algemeenU kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Strooi voor het serveren de bosui erover.