Zoete bliksem met appel en spek
Da’s weer eens wat anders. De zoete aardappel komt van de andere kant van de oceaan, maar smaakt ook heerlijk in de Hollandse keuken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kruimige aardappelen
- 500 g zoete aardappelen
- 2 jazz-appels
- 2 uien
- 50 g ongezouten roomboter
- 250 g gerookt ontbijtspek (stukje)
- 1 el grove mosterd
Keukenspullen
- grillpan
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe deze in een ruime pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan droogstomen.
- Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een ruime koekenpan en stoof hierin de appel en ui 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
- Snijd ondertussen het spek in de lengte in 8 plakjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de speklapjes 5 min. Keer halverwege.
- Doe de gestoofde appel en ui bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met de mosterd en flink wat peper en eventueel zout. Serveer met de gegrilde speklapjes.

Zoete bliksem met appel en spek
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.325 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Zoete bliksem met appel en spek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete bliksem met appel en spek

- 500 g kruimige aardappelen
- 500 g zoete aardappelen
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe deze in een ruime pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar.

Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan droogstomen.

- 2 jazz-appels
- 2 uien
Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in halve ringen.

- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een ruime koekenpan en stoof hierin de appel en ui 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

- 250 g gerookt ontbijtspek
Snijd ondertussen het spek in de lengte in 8 plakjes.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de speklapjes 5 min. Keer halverwege.

Doe de gestoofde appel en ui bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot grove puree.

- 1 el grove mosterd
Breng op smaak met de mosterd en flink wat peper en eventueel zout. Serveer met de gegrilde speklapjes. Lekker!