bewaar
Zuurkool-appelstamp met rookworst
Zuurkool-appelstamp met rookworst
bewaar

Zuurkool-appelstamp met rookworst

Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen.

30 min. bereiden
729waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

2

jazz-appels

125 g

magere spekblokjes

500 g

gekookte wijnzuurkool

100 ml

halfvolle melk

50 g

rozijnen

1 el

Franse mosterd

250 g

magere rookworst

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • pureestamper

Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen.

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.

2

Verhit een (kleine) braadpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier, maar laat het bakvet in de pan. Voeg de zuurkool met het vocht, de melk, appel, rozijnen, mosterd en peper toe aan het bakvet in de pan. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof 15 min. op laag tot middelhoog vuur.

3

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.

tip

combinatietipLekker met extra mosterd.

variatietipVervang de appels eens door druiven als smaakvariatie.

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.