Preistamp met vega rookworst & geroosterd amandelschaafsel
Winterse dagen vragen om heerlijke pannen vol stamppot!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 400 g bloemkoolroosjes
- 400 g gesneden prei
- 4 vegetarische rookworsten
- 30 g amandelschaafsel
- 20 g selderij
- 100 g kappertjes
- 100 ml halfvolle melk
- 1 el grove dijonmosterd
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 15 min. in een ruime pan gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.
- Verwarm ondertussen de rookworsten zonder verpakking in een pan heet, niet kokend water, gedurende 10 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de kappertjes uitlekken. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen en groente terug in de pan met de melk, mosterd, selderij en kappertjes. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel over 4 borden en verdeel de rookworst erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.040 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Preistamp met vega rookworst & geroosterd amandelschaafsel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Preistamp met vega rookworst & geroosterd amandelschaafsel
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 15 min. in een ruime pan gaar.
- 400 g bloemkoolroosjes
- 400 g gesneden prei
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.
- 4 vegetarische rookworsten
Verwarm ondertussen de rookworsten zonder verpakking in een pan heet, niet kokend water, gedurende 10 min.
- 30 g amandelschaafsel
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 20 g selderij
- 100 g kappertjes
Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de kappertjes uitlekken. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op.
- 100 ml halfvolle melk
- 1 el grove dijonmosterd
Doe de aardappelen en groente terug in de pan met de melk, mosterd, selderij en kappertjes. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de borden en verdeel de rookworst erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.