bewaar
Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes
Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes
bewaar

Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes

Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

600 g

verse boerenkool

250 g

Unox vegetarische rookworsten

2

rode uien

50 g

ongezouten roomboter

125 g

De Vegetarische Slager geroockte speckjes

1 el

milde mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.

2

Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de geroockte speckjes toe en bak 5 min. mee.

3

Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, mosterd en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vega rookworst, gebakken speckjes en uien.

combinatietip Lekker met extra mosterd.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes

Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig