Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes
Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.
7 ingrediënten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de geroockte speckjes toe en bak 5 min. mee.
Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, mosterd en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vega rookworst, gebakken speckjes en uien.
Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes
Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de geroockte speckjes toe en bak 5 min. mee.
Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, mosterd en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vega rookworst, gebakken speckjes en uien.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
600 g verse boerenkool
250 g Unox vegetarische rookworsten
2 rode uien
50 g ongezouten roomboter
125 g De Vegetarische Slager geroockte speckjes
1 el milde mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper