Snij­bo­nen­stamp­pot met veld­sla en ve­ga bal­le­tjes

Deze vegetarische stamppot is helemaal lente-proof!

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze vegetarische stamppot is helemaal lente-proof! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Snijd de ui in parten. Doe de plant stukjes als kip in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het ei toe en meng tot het is opgenomen. Voeg de ui, nootmuskaat, het paneermeel en peper toe en meng goed in de keukenmachine.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in reepjes van een ½ cm dik. Kook in 4 min. beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de veldsla grof.
  3. Draai met vochtige handen 4 balletjes per persoon van het vega-mengsel. Verhit de olie en ⅗ van de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 7 min. rondom gaar. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm.
  4. Giet de aardappelen af. Voeg de rest van de boter en de melk toe en stamp met de pureestamper tot een romige puree. Schep de snijbonen en veldsla erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Neem de balletjes uit de koekenpan. Voeg de mix voor jus en het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat 1 min. doorkoken.
  6. Verdeel de stamppot over borden en schep de balletjes erop. Serveer met de jus.

variatietip:

Vleeseters aan tafel? Maak dan balletjes met kipfilet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Snijbonenstamppot met veldsla en vega balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snij­bo­nen­stamp­pot met veld­sla en ve­ga bal­le­tjes

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 350 g stukjes als van kip

Snijd de ui in parten. Doe de plant stukjes als kip in de keukenmachine en maal fijn.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 el paneermeel

Voeg het ei toe en meng tot het is opgenomen. Voeg de ui, nootmuskaat, het paneermeel en peper toe en meng goed in de keukenmachine.

4
4
  • 800 g snijbonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in reepjes van een ½ cm dik.

5
5

Kook in 4 min. beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 85 g veldsla

Snijd de veldsla grof.

7
7

Draai met vochtige handen 4 balletjes per persoon van het vega-mengsel.

8
8
  • 1 el milde olijfolie
  • 15 g ongezouten roomboter

Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 7 min. rondom gaar.

9
9
  • 100 ml volle melk

Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm.

10
10
  • 10 g ongezouten roomboter

Giet de aardappelen af. Voeg de rest van de boter en de melk toe en stamp met de pureestamper tot een romige puree.

11
11

Schep de snijbonen en veldsla erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Neem de balletjes uit de koekenpan.

13
13
  • 24 g Knorr mix voor jus met uitjes
  • 250 ml water

Voeg de mix voor jus en het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat 1 min. doorkoken.

14
14

Verdeel de stamppot over borden en schep de balletjes erop. Serveer met de jus.

variatietip:

Vleeseters aan tafel? Maak dan balletjes met kipfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.