Ve­ge­ta­ri­sche Brat­wurst met kriel­tjes & bloem­kool

AVG in een nieuw jasje: aardappel, vega, groente.

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht AVG in een nieuw jasje: aardappel, vega, groente. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ⅓ van de boter in een hapjespan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de Bratwurst in 6 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Voeg het water en de mix voor jus met uitjes toe aan de boter in de pan. Roer goed door tot een jus.
  4. Bereid ondertussen de saus voor groente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn. Schep de peterselie door de krieltjes.
  5. Verdeel de bloemkool, Bratwurst en peterseliekrieltjes over borden. Schenk de saus over de bloemkool en de jus over de Bratwurst.

variatietip:

Dit gerecht is ook lekker met een groenteburger, zoals de AH Basis groenteburger (schaal 2 stuks) in plaats van een vegetarische Bratwurst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019

Vegetarische Bratwurst met krieltjes & bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche Brat­wurst met kriel­tjes & bloem­kool

1
1
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 800 g voorgekookte krieltjes

Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin.

2
2
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 320 g vegetarische bratwursten

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de Bratwurst in 6 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan.

4
4
  • 250 ml water
  • 24 g Knorr mix voor jus met uitjes

Voeg het water en de mix voor jus met uitjes toe aan de boter in de pan. Roer goed door tot een jus.

5
5
  • 44 g Knorr groentesaus

Bereid ondertussen de saus voor groente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de peterselie fijn. Schep de peterselie door de krieltjes.

7
7

Verdeel de bloemkool, Bratwurst en peterseliekrieltjes over borden. Schenk de saus over de bloemkool en de jus over de Bratwurst.

variatietip:

Dit gerecht is ook lekker met een groenteburger, zoals de AH Basis groenteburger (schaal 2 stuks) in plaats van een vegetarische Bratwurst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.