bewaar
Hutspot met vegetarische rookworst en jus
Hutspot met vegetarische rookworst en jus
bewaar

Hutspot met vegetarische rookworst en jus

De Hollandse klassieker in een vega jasje: hutspot! Mét worst én speckjes.

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

1 kg

hutspotgroente

1

Knorr groentebouillonblokje zero salt

1

Unox vegetarische rookworst

1 el

milde olijfolie

125 g

De Vegetarische Slager geroockte speckjes

250 ml

water

24 g

Knorr mix voor jus met uitjes

1 el

milde mosterd

De Hollandse klassieker in een vega jasje: hutspot! Mét worst én speckjes.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de hutspotgroente en het bouillonblokje in 2 liter water in 20 min. gaar.

2

Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de speckjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant.

3

Meng ondertussen het water met de mix voor jus met uitjes, breng al roerend aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.

4

Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de mosterd tot een stamppot. Breng op smaak met peper. Serveer de hutspot met de rookworst, spekjes en jus.

combinatietipLekker met extra mosterd.

variatietipLiever geen vegetarische rookworst en vegetarische speckjes? Je kunt de stamppot ook garneren met geroosterde, grof gehakte hazelnoten.