bewaar
Andijviestamppot met Gelderse rookworst
Andijviestamppot met Gelderse rookworst
bewaar

Andijviestamppot met Gelderse rookworst

Deze stimp-stamp is een op-en-top Hollands wintergerecht.

30 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

2

rode uien

125 g

magere spekblokjes

250 g

op beukenhout gerookte rookworst

500 g

fijngesneden andijvie

1 el

Franse mosterd

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Deze stimp-stamp is een op-en-top Hollands wintergerecht.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snipper ondertussen de uien. Bak de spekblokjes in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 8 min. knapperig. Voeg de laatste 2 min. de ui toe. Schep de ui en het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Voeg in de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en voeg de mosterd en boter toe. Stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de ui en het spek door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rookworst.