Franse andijviestamppot met rookworst
Kijk, dit is variatie: stamppot met mosterd met honing en provençaalse kruiden, maar ook met de vertrouwde worst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappel
- 675 g diepvries andijvie à la crème
- 350 g Gelderse rookworsten
- 25 g ongezouten roomboter
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 200 ml honingmosterd (potje)
- 1 teen knoflook
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een ruime pan met een laagje gezouten water in 15-20 min gaar. Verwarm ondertussen de andijvie en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan of de magnetron.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter. Voeg de andijvie, Provençaalse kruiden en honingmosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers ook de knoflook erboven. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en schep er voor wat extra smaak mosterd bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.970 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Franse andijviestamppot met rookworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Franse andijviestamppot met rookworst
- 1 kg kruimige aardappel
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een ruime pan met een laagje gezouten water in 15-20 min. gaar.
- 675 g diepvries andijvie à la crème
- 350 g Gelderse rookworsten
Verwarm ondertussen de andijvie en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan of de magnetron.
- 25 g ongezouten roomboter
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter.
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 200 ml honingmosterd
- 1 teen knoflook
Voeg de andijvie, Provençaalse kruiden en honingmosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook erboven.
Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en schep er voor wat extra smaak mosterd bij.