bewaar
Franse andijviestamppot met rookworst
Franse andijviestamppot met rookworst
bewaar

Franse andijviestamppot met rookworst

Kijk, dit is variatie: stamppot met mosterd met honing en provençaalse kruiden, maar ook met de vertrouwde worst.

30 min. bereiden
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

675 g

diepvries andijvie à la crème

350 g

Gelderse rookworst

25 g

ongezouten roomboter

2 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

200 ml

honingmosterd

1 teen

knoflook

Kijk, dit is variatie: stamppot met mosterd met honing en provençaalse kruiden, maar ook met de vertrouwde worst.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een ruime pan met een laagje gezouten water in 15-20 min gaar. Verwarm ondertussen de andijvie en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan of de magnetron.

2

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter. Voeg de andijvie, Provençaalse kruiden en honingmosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers ook de knoflook erboven. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en schep er voor wat extra smaak mosterd bij.