Andijviestamppot met gebakken salami
Puur gemak: puree uit de diepvries en kant-en-klare andijvie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode paprika
- 300 g salami (stuk)
- 1 el traditionele olijfolie
- 750 g diepvries aardappelpuree
- 450 g diepvries andijvie à la crème (zak)
- 2 tl gedroogde oregano
- 250 g fijngesneden andijvie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het vel van de salami en snijd de salami in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 5 min. uit.
- Verwarm ondertussen de puree en de andijvie à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking samen in een hittebestendige schaal in de magnetron.
- Voeg ondertussen de paprika en oregano toe aan de salami. Bak 4 min. mee.
- Schep de puree om met de andijvie à la crème en schep de fijngesneden andijvie erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de salami en paprika erover en serveer.
variatietip:
In plaats van aardappelpuree uit de diepvries kun je ook kiezen voor aardappelpuree van de versafdeling (bak 800 g)

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.875 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Andijviestamppot met gebakken salami
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Andijviestamppot met gebakken salami
- 1 rode paprika
- 300 g salami
Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het vel van de salami en snijd de salami in blokjes van 1 x 1 cm.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 5 min. uit.
- 750 g diepvries aardappelpuree
- 450 g diepvries andijvie à la crème
Verwarm ondertussen de puree en de andijvie à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking samen in een hittebestendige schaal in de magnetron.
- 2 tl gedroogde oregano
Voeg ondertussen de paprika en oregano toe aan de salami. Bak 4 min. mee.
- 250 g fijngesneden andijvie
Schep de puree om met de andijvie à la crème en schep de fijngesneden andijvie erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salami en paprika erover en serveer.
variatietip:
In plaats van aardappelpuree uit de diepvries kun je ook kiezen voor aardappelpuree van de versafdeling (bak 800 g)