bewaar
Super-deluxe andijviestamppot
Super-deluxe andijviestamppot
bewaar

Super-deluxe andijviestamppot

15 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

eendenborstfilets

1 tl

Chinees vijf kruidenpoeder

3 el

olijfolie

4

sjalotten

8

gewelde pruimen

100 ml

zoete rode wijn

300 g

panklare andijvie

1 zakje

puree à la minute

Aan de slag

Ruitpatroon in vet van eendenborst kerven en met vijfkruidenpoeder, mespunt zout en peper inwrijven. Koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur verhitten. Eend op vetkant in 8 min. bakken tot vel knapperig is, keren en nog 3 min. bakken. In steelpan 1 el olie verhitten en helft van sjalot 2 min. fruiten. Pruimen, wijn en zout en peper naar smaak toevoegen en 5 min. smoren. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en rest van sjalot 1 min. roerbakken. Andijvie 1 min. meebakken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Andijviemengsel door puree scheppen en stamppot even doorwarmen. Eendenborst, pruimen met vocht en stamppot over twee borden verdelen.