Andijviestamppot met zoete aardappel en kalkoenfilet
Stamppot andijvie met maar 6 ingredienten. Hoe makkelijk wil je het hebben?
435 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
40 g
260 g
1 el
2
400 g
Dit heb je nodig
grillpan
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 09 - Slim septemberen
2018 nr. 03 - Altijd weekend
Receptkaarten Allerhande 1 2016 - Receptkaarten Allerhande 1 2016
Op de gezondere toer - Op de gezondere toer
Allerhande Box week 42 2016 - Allerhande Box week 42 2016
Allerhande Box Week 1 2018 - Allerhande Box Week 1 2018
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze eventueel met wat zout in 10 min. gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie en peper. Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Andijviestamppot met zoete aardappel en kalkoenfilet
Stamppot andijvie met maar 6 ingredienten. Hoe makkelijk wil je het hebben?

hoofdgerecht
4 personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze eventueel met wat zout in 10 min. gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie en peper. Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg zoete aardappel
40 g pijnboompitten
260 g kalkoenfilet à la minute
1 el traditionele olijfolie
2 rode paprika's
400 g fijngesneden andijvie
Dit heb je nodig
grillpan
pureestamper




