An­dij­vie­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en kal­koen­fi­let

Wist je dat zoete aardappel een groente is? Dit gerecht bevat dus niet twee groenten, maar drie!

(69) waardeer
hollands hoofdgerecht Wist je dat zoete aardappel een groente is? Dit gerecht bevat dus niet twee groenten, maar drie! 4 personen
3 69

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze eventueel met wat zout in 10 min. gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie en peper. Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 09 - Slim septemberen , Allerhande magazine 2018 nr. 03 - Altijd weekend , Receptkaarten Allerhande 1 2016 , Op de gezondere toer , Allerhande Box week 42 2016 , Allerhande Box Week 1 2018

Andijviestamppot met zoete aardappel en kalkoenfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en kal­koen­fi­let

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze eventueel met wat zout in 10 min. gaar.

2
2
  • 40 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 260 g kalkoenfilet à la minute
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie en peper. Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig.

5
5
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

6
6

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

7
7
  • 400 g fijngesneden andijvie

Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

8
8

Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.