Ge­gril­de kal­koen­fi­let met olij­ven en broc­co­li

(22) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in de schil 20 minuten. Giet de olie van de olijven en vang het op. Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper en bestrijk ze dun met de opgevangen olie. Snijd de aardappelen in vieren. Verhit de rest van de olie in de wok, bak hierin de aardappelen, de ui en de paprika onder af en toe omscheppen ca. 10 minuten, de aardappelen zijn dan gaar. Voeg de laatste minuut de tenen knoflook uit het bakje olijven toe. Snijd de olijven (de helft van het bakje) fijn. Kook de broccoli in ruim kokend water 6 minuten. Verhit de grillpan voor, leg de gemarineerde kalkoenfiletlapjes erin en rooster ze aan beide kanten bruin en nét gaar in 3-4 minuten per kant. Schep na het keren de fijngesneden olijven erop. Serveer de kalkoenfilets met de gebakken aardappelen en de broccoli.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.