bewaar
Gestoofde hamlappen met pruimen
Gestoofde hamlappen met pruimen
bewaar

Gestoofde hamlappen met pruimen

1 uur 10 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

500 g

hamlappen

2 theelepels

Chinees vijf kruidenpoeder

50 g

boter

50 g

bakbacon

1

rode ui

2 teentjes

knoflook

100 g

pruimen zonder pit

100 ml

cider of appelsap

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, 1/2 tl zout en peper. In braadpan boter verhitten en hamlappen in 5 min. rondom aanbraden. Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken. Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen. In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken. Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan. Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen. Cider langs rand in pan schenken. Hamlappen afgedekt in ca. 50 min. gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden. Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien. Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.