bewaar
Gestoofde hamlappen met rijst
Gestoofde hamlappen met rijst
bewaar

Gestoofde hamlappen met rijst

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

boter

500 g

hamlappen

3

uien

300 g

prei

3 eetlepels

grove mosterd

3 eetlepels

bloem

1 flesje

donker bier

1 pak

meergranenrijst

Aan de slag

In braadpan 2 el boter verhitten en vleesblokjes rondom aanbraden. Vlees op bord scheppen. In zelfde pan ui in rest van boter goudbruin fruiten. Prei erdoor scheppen en 5 min. meebakken. Vlees door ui-preimengsel scheppen en mosterd erdoor roeren. Bloem erover strooien en omscheppen. Bier langs rand van pan erbij schenken en aan de kook brengen. Vlees afgedekt in 1 uur en 30 min. op laag vuur (op vlamverdeler) gaarstoven, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Rijst over vier borden verdelen en stoofschotel ernaast scheppen.

algemeenprijs per persoon 1.90 (in november 2004)