Gestoofde hamlapjes met sperziebonen

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
49
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g hamlappen
- 3 eetlepels boter of margarine
- 2 uien (in halve ringen)
- 50 g rozijnen (zak a 500 g)
- 2 eetlepels mosterd
- 2 zakken vaste kookaardappels (a 450 g)
- 1 pak sperziebonen (zeer fijn (450 g, diepvries))
- 1 bak cherrytomaten ((250 g), gehalveerd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoog vuur aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de uien goudbruin. Leg het vlees terug, voeg de rozijnen en de mosterd toe, schenk er 250 ml water bij en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees in 20 minuten gaar.
- Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 6 minuten knapperig gaar. Giet de bonen af en schud de cherrytomaten met 1 eetlepel boter door de sperziebonen. Giet de aardappelen af.
- Serveer de hamlapjes met rozijnenjus, gekookte aardappelen en sperziebonen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 61 g
- vet 12 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 20-21