bewaar
Gestoofde hamlapjes met sperziebonen
Gestoofde hamlapjes met sperziebonen
bewaar

Gestoofde hamlapjes met sperziebonen

25 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

hamlappen

3 eetlepels

boter of margarine

2

uien

50 g

rozijnen

2 eetlepels

mosterd

2 zakken

vaste kookaardappels

1 pak

sperziebonen

1 bak

cherrytomaten

Aan de slag

1

Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoog vuur aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de uien goudbruin. Leg het vlees terug, voeg de rozijnen en de mosterd toe, schenk er 250 ml water bij en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees in 20 minuten gaar.

2

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 6 minuten knapperig gaar. Giet de bonen af en schud de cherrytomaten met 1 eetlepel boter door de sperziebonen. Giet de aardappelen af.

3

Serveer de hamlapjes met rozijnenjus, gekookte aardappelen en sperziebonen.