bewaar
Geroosterde worstjes met sperziebonen
Geroosterde worstjes met sperziebonen
bewaar

Geroosterde worstjes met sperziebonen

15 min. bereiden
25 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

braadworst

3 el

olijfolie

1 teen

knoflook

2 tl

Italiaanse

2

uien

1 zak

aardappelschijfjes

500 g

sperziebonen

1 bakje

cherrytomaten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de braadworsten in een pan met ruim kokend water en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de worsten 5 min. wellen. Neem de braadworsten uit het water en dep ze droog.

2

Meng de olie, de knoflook en Italiaanse keukenkruiden. Meng de worsten en stukken ui met de aardappelschijfjes en de helft van de kruidenolie en schep ze in een braadslee. Schuif de braadslee in de oven en bak alles gaar in 25 min., schep af en toe om.

3

Kook de sperziebonen beetgaar in 8 minuten. Giet ze af, doe de tomaten en de rest van de kruidenolie erbij. Roer om en stoof nog 2 minuten. Serveer de worstjes en aardappelschijfjes met de bonen-tomatenstoof.