bewaar
Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat
Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat
bewaar

Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat

Picknick op het programma? Een maaltijdsalade doet het altijd goed, zeker met een mediterraan tintje.

30 min. bereiden
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

500 g

verse sperziebonen

3

uien

2 el

traditionele olijfolie

250 g

cherrytomaten

100 g

geraspte jonge kaas

125 g

mozzarella

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • wok

Picknick op het programma? Een maaltijdsalade doet het altijd goed, zeker met een mediterraan tintje.

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig.

2

Snipper de ui. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze goudbruin zien. Schep de cherry tomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.

3

Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is. Schep de geraspte kaas door de rijst. Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de mozzarella erover. Serveer met de sperziebonen.

bereidingstipDit gerecht kunt u ook prima met een restje gekookte rijst maken. Na het koken verdubbelt het gewicht van rijst; 300 g ongekookte rijst is ca. 600 g gekookte rijst.