bewaar
Spaghetti met tomaat en mozzarella
Spaghetti met tomaat en mozzarella
bewaar

Spaghetti met tomaat en mozzarella

30 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

3 el

pijnboompitten

2

uien

1 teen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

250 g

cherrytomaten

250 g

mozzarella

15 g

verse basilicum

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm. Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.

algemeenDe rest van de pijnboompitten smaakt lekker over een salade van veldsla en appel.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.