bewaar
Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot
Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot
bewaar

Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot

30 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

500 g

speklapjes

3 el

Dijon mosterd

4 el

bloem

50 g

boter of margarine

1 zak

kruimige kookaardappels

2

uien

1

spitskool

2

appels

Aan de slag

Halveer de speklapjes en wrijf ze in met zout, peper en 2 el mosterd. Strooi de bloem in een diep bord en haal de speklapjes door de bloem. Verhit in een braad- of hapjespan ca. 40 gram boter en bak hierin de speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de boter in een wok of koekenpan en fruit de uien goudbruin. Schep de spitskool erbij en laat de kool slinken. Schep de parten appel en 1 el mosterd erbij en laat de appels warm worden. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Schep het koolmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes erbij.