bewaar
Speklapjes met bonen in paprikasaus
Speklapjes met bonen in paprikasaus
bewaar

Speklapjes met bonen in paprikasaus

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

aardappelen

1 schaal

speklapjes

350 g

sperziebonen

1 schaaltje

peultjes

3 el

boter of margarine

1

ui

1

rode paprika

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in ca. 25 minuten (en bewaar eventueel 100 ml kookvocht). Bak de gekruide speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen en peultjes net gaar in ca. 7 minuten.

2

Neem de speklapjes uit de braadpan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet, met wat extra boter of margarine, de ui en de paprika 2 minuten. Roer er ca. 100 ml (aardappelkook)water bij en breng de paprikasaus aan de kook.

3

Giet de bonen en de aardappelen af en schep ze op 4 borden, leg de speklapjes erbij en schep de paprikasaus erover.