Speklapjes met bonen in paprikasaus

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 800 g aardappelen (pommes primeur (zak a 1 1/2 kg), gehalveerd)
- 1 schaal speklapjes (400 g)
- 350 g sperziebonen (schoongemaakt)
- 1 schaaltje peultjes ((200 g), schoongemaakt)
- 3 el boter of margarine
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 rode paprika (gesnipperd)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in ca. 25 minuten (en bewaar eventueel 100 ml kookvocht). Bak de gekruide speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen en peultjes net gaar in ca. 7 minuten.
- Neem de speklapjes uit de braadpan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet, met wat extra boter of margarine, de ui en de paprika 2 minuten. Roer er ca. 100 ml (aardappelkook)water bij en breng de paprikasaus aan de kook.
- Giet de bonen en de aardappelen af en schep ze op 4 borden, leg de speklapjes erbij en schep de paprikasaus erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 47 g
- vet 37 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 18-19