bewaar
Gestoofde hamlappen met hutspot
Gestoofde hamlappen met hutspot
bewaar

Gestoofde hamlappen met hutspot

1 uur 20 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

hamlappen

50 g

boter

500 g

aardappels

1 kilo

panklare hutspotgroente

1 eetlepel

verse tijmblaadjes

250 ml

vleesbouillon

150 ml

volle melk

3 plakjes

ontbijtkoek

2 sneetjes

oud witbrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

1

Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan helft van boter verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui (uit hutspotgroenten) 2-3 min. zachtjes meebakken. Helft van tijm toevoegen en bouillon erbij schenken. Vlees 20 min. zachtjes stoven. Aardappels met hutspotgroente in 20 min. gaarkoken, afgieten en fijnstampen. Met melk, 10 g boter en rest van tijm tot smeuïge puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Ontbijtkoek door vlees scheppen en vocht al roerend binden. Vlees met saus in ovenschaal scheppen en hutspot erover uitstrijken. Rest van boter smelten en door broodkruim scheppen. Broodkruim over hutspot strooien. Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Schotel in midden van oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.

tip

algemeenDe bouillon kan worden vervangen door donker bier.