bewaar
Hamlappen met rodewijnsaus en hutspot
Hamlappen met rodewijnsaus en hutspot
bewaar

Hamlappen met rodewijnsaus en hutspot

30 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

panklare hutspotgroente

2 eetlepels

olie

400 g

hamlappen

1 eetlepels

bloem

300 ml

volle rode wijn

1

vleestomaat

1

kippenbouillontablet

600 g

kruimige aardappels

100 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

In pan met dikke bodem ui uit hutspotgroente 1 min. in olie fruiten. Ui uit pan nemen. Hamlappen met bloem bestuiven, in pan leggen en rondom op hoog vuur aanbraden. Wijn langs rand in pan schenken. Vuur lager zetten, gefruite ui, tomaat en bouillonblokje toevoegen en vlees en saus met deksel op pan in 15 min. gaarstoven; af en toe keren. Intussen in ruime pan met water en 1/2 tl zout aardappel en hutspotgroente in 15 min. gaarkoken. Melk 15 sec. in magnetron verwarmen. Aardappel en wortel afgieten, warme melk toevoegen en met een stamper fijnstampen. Stamppot en hamlappen op smaak brengen met zout en peper en serveren met rode-wijnsaus.