bewaar
Spinaziestamppot met ei
Spinaziestamppot met ei
bewaar

Spinaziestamppot met ei

35 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

2 personen

50 g

bacon

½ zak

panklare spinazie

600 g

kruimige aardappels

2

eieren

1 eetlepel

olie

2

rode paprika's

150 ml

halfvolle melk

1 eetlepel

yogonaise

1

sjalot

Aan de slag

Van bacon vetrandje verwijderen. Bacon in reepjes snijden. Spinazie iets kleiner snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met bodempje water en zout aardappels afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen eieren in 7 min. gaarkoken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren in plakjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Paprika en bacon op hoog vuur 2 min. al roerend bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en yogonaise fijnstampen. Spinazie en paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over twee kommen verdelen. Sjalot over stamppot strooien. Bacon en eieren erop serveren.

algemeenGebruik in plaats van yogonaise 1 tl yoghurt en 2 tl mayonaise.