bewaar
Pestostamppot met gerookt ontbijtspek
Pestostamppot met gerookt ontbijtspek
bewaar

Pestostamppot met gerookt ontbijtspek

30 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

1 zak

panklare spinazie

2

vleestomaten

1 pakje

gerookt ontbijtspek

150 ml

melk

1 cup

rode pesto

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden en in weinig water met zout in 20 min. gaarkoken. Spinazie grof snijden. Tomaten wassen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In droge koekenpan plakjes spek in 6 min. knapperig bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Met melk en pesto een smeuïge puree maken. Spinazie en tomaat door puree roeren, ca. 3 min door en door verwarmen en geheel met peper op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen en spek erop leggen.