bewaar
Spinazie met ontbijtspek en ei
Spinazie met ontbijtspek en ei
bewaar

Spinazie met ontbijtspek en ei

Lusten ze geen spinazie? Gebakken met ui en spek lepelen ze het zó naar binnen.

30 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

4

middelgrote eieren

200 g

gerookt ontbijtspek

2

uien

1

rode paprika

2 el

traditionele olijfolie

750 g

verse spinazie

125 ml

kookroom

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Lusten ze geen spinazie? Gebakken met ui en spek lepelen ze het zó naar binnen.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 15 min. gaar. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd ze in vieren. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit in ca. 2 min. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2

Snijd de ui in partjes en de paprika in stukjes. Schenk de olie in de koekenpan met bakvet en fruit de uien en de paprika 5 min. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Voeg de rest van de spinazie toe en laat ook al omscheppend ontdooien. Verwarm de spinazie nog 3 min., blijf roeren. Houd 4 plakjes ontbijtspek achter als garnering, verkruimel de rest grof en voeg het toe aan de spinazie.

3

Giet de aardappelen af en voeg de kookroom toe. Verwarm de room op laag vuur 1 min. Stamp de aardappelen en de kookroom tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.

4

Garneer de spinazie met de eieren en plakjes ontbijtspek en serveer met de puree.