bewaar
Spinazie-stamppot
Spinazie-stamppot
bewaar

Spinazie-stamppot

Op een winterse dag is niets lekkerder dan Hollandse stamppot. Kerrie en seroendeng maken deze stamp extra kruidig.

30 min. bereiden
502waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

vastkokende aardappelen

4

middelgrote eieren

1

rode ui

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

kerriepoeder

600 g

verse spinazie

2 el

seroendeng

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Op een winterse dag is niets lekkerder dan Hollandse stamppot. Kerrie en seroendeng maken deze stamp extra kruidig.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer.

2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.

3

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en rest van de olie tot puree. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng.