bewaar
Italiaanse stamppot met aubergine
Italiaanse stamppot met aubergine
bewaar

Italiaanse stamppot met aubergine

De rookworst is vervangen door Catalaanse worstjes en de puree is met tomaat.

40 min. bereiden
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

2

uien

125 g

mozzarella

1 kg

vastkokende aardappelen

6 el

milde olijfolie

350 g

Toscaanse worstjes

140 g

tomatenpuree

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De rookworst is vervangen door Catalaanse worstjes en de puree is met tomaat.

Aan de slag

1

Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de mozzarella in blokjes.

2

Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat het vocht er in een zeef in ca. 15 min. uitlekken. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met wat zout in ca. 20 min. gaar.

3

Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Dep de aubergine droog. Voeg 1/3 van de olie toe aan het bakvet van de worstjes en bak de aubergine in dezelfde koekenpan in ca. 10 min. gaar.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan en bak de ui ca. 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de aubergine en de mozzarella erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de worstjes.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.