bewaar
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
bewaar

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten

10 min. bereiden
40 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

vastkokende aardappelen

3

uien

1

courgette

3 el

olijfolie

1 el

zeezout

2 x 4

Toscaanse worstjes

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenbakplaat met het bakpapier. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes. Pel de uien en snijd ze door de wortelaanzet in partjes. Schep de aardappelen, de uien en de courgette in een wijde schaal om met de olie. Verdeel over de bakplaat en strooi er het zeezout over.

2

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de aardappelen met de groenten 20 min. Schep om en leg er de worstjes tussen. Rooster in nog eens 15-20 min. goudbruin en gaar.

3

Verdeel de worstjes over 4 borden. Schep de rucola door de aardappelen met groenten en leg erbij.

algemeenDe rest van de worstjes kunnen op de dag van aankoop ingevroren worden en zijn dan 3 maanden houdbaar. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.