bewaar
Italiaanse stamppot met tonijn
Italiaanse stamppot met tonijn
bewaar

Italiaanse stamppot met tonijn

30 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

1 kg

grote, iets kruimige aardappelen

2 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

1

prei

1 zak

Italiaanse roerbakmix

2 blikjes

tonijnmoot

100 ml

melk

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de prei en de roerbakmix toe en bak 4 min. Schep de tonijn erdoor en verwarm nog 1 min.

3

Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep er de groenten met tonijn en de rucola door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.