bewaar
Preistamppot met tonijn & gekookt ei
Preistamppot met tonijn & gekookt ei
bewaar

Preistamppot met tonijn & gekookt ei

Op een koude dag weer lekker warm worden met een preistamppotje. Heerlijk!

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

4

middelgrote eieren

2 el

milde olijfolie

800 g

koelverse gesneden prei

320 g

Princes tonijnmoot in water

15 g

verse peterselie

200 g

zuivelspread

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Op een koude dag weer lekker warm worden met een preistamppotje. Heerlijk!

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken, pel en snijd in parten. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 6 min. Laat de tonijn uitlekken en snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Meng de prei en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn en eiparten erover.