bewaar
Preistamppot met runderballetjes in kerriesaus
Preistamppot met runderballetjes in kerriesaus
bewaar

Preistamppot met runderballetjes in kerriesaus

Wist je dat je tartaar makkelijk omtovert tot gezonde balletjes? Lekker met preistamppot en zelfgemaakte kerriesaus.

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

iets kruimige aardappel

800 g

koelverse gesneden prei

2 tenen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

300 g

rundertartaar

3 el

milde olijfolie

1½ el

kerriepoeder

200 g

zuivelspread naturel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Wist je dat je tartaar makkelijk omtovert tot gezonde balletjes? Lekker met preistamppot en zelfgemaakte kerriesaus.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.

2

Snijd ondertussen de tenen knoflook en peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie en wat peper door de tartaar en kneed goed door.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de kerriepoeder en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de zuivelspread toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 2 min. stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper.

4

Giet de aardappelen met prei af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met prei en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de runderballetjes in kerriesaus en bestrooi met de rest van de peterselie.

variatietip In plaats van tartaar kun je ook mager rundergehakt gebruiken.

vegatipVervang de tartaar door 2 schalen tofu roerbakgehakt fijn gekruid. Bak 3 min. op middelhoog vuur en voeg dan de zuivelspread, de helft van de peterselie en 125 ml water toe. Laat 2 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.