bewaar
Preistamppot met rauwe ham en ei
Preistamppot met rauwe ham en ei
bewaar

Preistamppot met rauwe ham en ei

Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas.

30 min. bereiden
468waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

600 g

gesneden prei

4

middelgrote eieren

200 g

rauwe ham flinterdun

20 g

verse platte peterselie

125 g

roomkaas light knoflook & fijne kruiden

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.

2

Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper. Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door. Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.

tip

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.