bewaar
Broccolisoep met rauwe ham
Broccolisoep met rauwe ham
bewaar

Broccolisoep met rauwe ham

Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij.

30 min. bereiden
426waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

kraanwater

2

kippenbouillontabletten

500 g

broccoli

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

125 ml

crème fraîche light

100 g

flinterdun gesneden rauwe ham

3 el

traditionele olijfolie

8 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij.

Aan de slag

1

Verhit het water met de bouillontabletten in een soeppan. Snijd ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snijd de rest in roosjes. Kook de stronk 5 min. in de bouillon, voeg de roosjes toe en laat 8-10 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

2

Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.

3

Snijd de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 min. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Voeg de ham samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en roer door.

tip

serveertipServeer de soep met een bruine boterham met kaas.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.