bewaar
Macaronischotel met rauwe ham
Macaronischotel met rauwe ham
bewaar

Macaronischotel met rauwe ham

30 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

courgette

2 tenen

knoflook

400 g

artisjok

150 g

rauwe ham

400 g

macaroni grande

2 el

traditionele olijfolie

125 ml

crème fraîche

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Aan de slag

1

Snijd de courgette in stukjes, de artisjokken in partjes, de rauwe ham in reepjes en hak de knoflook fijn. Kook de macaroni beetgaar in 10-12 min. Verhit olie in een pan een roerbak de courgette in 3 min. Bak de knoflook kort mee. Voeg de artisjok en crème fraîche en verwarm 3-4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rauwe ham erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

2

Giet de pasta af en schep de groenten erdoor. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas in 6-8 min. smelten en bruin kleuren.

tip

algemeenprijs per persoon 2.30 (in januari 2004)