Macaronischotel met rucolapesto

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g macaroni grande (zak 500 g)
- 1 bloemkoolroosjes
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 ui (grof gesnipperd)
- 1 teen knoflook (gesnipperd)
- 1 bakje cherrytomaten (a 250 g, gehalveerd)
- ½ potje pesto rucola (a 190 g)
- 1 zakje geraspte Goudse belegen kaas 48+ (à 170 gram)
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2.5 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng water aan de kook en kook de bloemkool 10 min.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de macaroni in ingevette ovenschaal en meng de bloemkool, de ui, de knoflook, de cherrytomaten, de rucolapesto en de helft van de gemalen kaas erdoor. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Tip:
De rest van de pesto is heerlijk op brood met bijvoorbeeld tomaat. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per ovenverschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Macaronischotel met rucolapesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Macaronischotel met rucolapesto
- 300 g macaroni grande
- 1 bloemkoolroosjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng water aan de kook en kook de bloemkool 10 min.
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.
- 1 bakje cherrytomaten
- ½ potje pesto rucola
- 1 zakje geraspte Goudse belegen kaas 48+
Schep de macaroni in ingevette ovenschaal en meng de bloemkool, de ui, de knoflook, de cherrytomaten, de rucolapesto en de helft van de gemalen kaas erdoor.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.