bewaar
Macaronischotel met rucolapesto
Macaronischotel met rucolapesto
bewaar

Macaronischotel met rucolapesto

15 min. bereiden
20 min. oventijd
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

1

bloemkoolroosjes

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

1 teen

knoflook

1 bakje

cherrytomaten

½ potje

pesto rucola

1 zakje

geraspte Goudse belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng water aan de kook en kook de bloemkool 10 min.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de macaroni in ingevette ovenschaal en meng de bloemkool, de ui, de knoflook, de cherrytomaten, de rucolapesto en de helft van de gemalen kaas erdoor. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

tip

algemeenDe rest van de pesto is heerlijk op brood met bijvoorbeeld tomaat. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per ovenverschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.