Macaroni-ovenschotel met broccoli

Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.

555 kcal

20 min. bereiden, 20 min. oventijd

3/5

(667)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)


2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker)

2021 week 01-04 - 2021 week 01-04

september 2021 - september 2021

januari 2023 - januari 2023

Receptkaarten Allerhande 1 2016 - Receptkaarten Allerhande 1 2016

Op de gezondere toer - Op de gezondere toer

Kickstart 10-daagse - Kickstart 10-daagse

Beter Eten Gids 1 -2021 - Beter Eten Gids 1 -2021

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de gepelde tomaten toe, plet met een houten lepel en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.

  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.

  3. Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.

  • vegatipBekijk ook dit recept
  • vegantipBekijk ook dit recept
  • bereidingstipJe kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Macaroni-ovenschotel met broccoli

Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig