Macaroni-ovenschotel met broccoli
Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.
555 kcal
20 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2
4 el
800 g
500 g
300 g
1 tl
100 g
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker)
2021 week 01-04 - 2021 week 01-04
september 2021 - september 2021
januari 2023 - januari 2023
Receptkaarten Allerhande 1 2016 - Receptkaarten Allerhande 1 2016
Op de gezondere toer - Op de gezondere toer
Kickstart 10-daagse - Kickstart 10-daagse
Beter Eten Gids 1 -2021 - Beter Eten Gids 1 -2021
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de gepelde tomaten toe, plet met een houten lepel en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.
- vegatipBekijk ook dit recept
- vegantipBekijk ook dit recept
- bereidingstipJe kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Macaroni-ovenschotel met broccoli
Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.

hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de gepelde tomaten toe, plet met een houten lepel en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R385210/romige-penne-broccolischotel)
vegantip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R385210/romige-penne-broccolischotel)
bereidingstip:Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
500 g broccoli
300 g volkorenmacaroni
1 tl milde paprikapoeder
100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)




