bewaar
Komkommersoep met rauwe ham
Komkommersoep met rauwe ham
bewaar

Komkommersoep met rauwe ham

De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham.

40 min. bereiden
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

2

sjalotten

20 g

ongezouten roomboter

1

kippenbouillontablet

½ liter

water

4 plakjes

rauwe ham

4 takjes

verse koriander

125 ml

crème fraîche

De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham.

Aan de slag

1

Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf. Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.

2

Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min. Snijd intussen de ham in reepjes. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.