bewaar
Koude komkommersoep
Koude komkommersoep
bewaar

Koude komkommersoep

35 min. bereiden
2 uur wachten
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bosuitjes

1

komkommer

1 eetlepel

olijfolie

1 teentje

knoflook

1

kippenbouillontablet

1½ dl

droge witte wijn

1 bekertje

creme fraiche

zout

peper

1 takje

munt

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. In (soep)pan olie verhitten en bosui zachtjes smoren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken. Soep laten afkoelen en vervolgens in ca. 1 uur door en door koud laten worden.

2

Munt fijn knippen. Soep pureren in keukenmachine of met staafmixer. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en munt. Soep meenemen in koelbox.