bewaar
Koude curry-komkommersoep
Koude curry-komkommersoep
bewaar

Koude curry-komkommersoep

Lekker om te serveren op een warme dag: koude en pittige soep met als basis spinazie en komkommer. Scherpe start van een zomers etentje.

10 min. bereiden
1 uur wachten
redelijk pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

15 g

verse koriander

2 cm

verse gember

200 g

diepvries bladspinazie

2½ el

Thai green curry

330 g

coconut cream

4 el

vissaus

250 ml

koud water

3 el

limoensap

125 g

taugé

Lekker om te serveren op een warme dag: koude en pittige soep met als basis spinazie en komkommer. Scherpe start van een zomers etentje.

Aan de slag

1

Schil de komkommer en snijd in stukken. Pluk de blaadjes van de koriander. Schil de gember.

2

Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in de kom van de blender. Voeg de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, coconut cream, vissaus en 250 ml water toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.

3

Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.

tip

bewaartipMeenemen naar een picknick? Schenk de soep in een thermoskan, dan blijft hij lekker koud.

combinatietipLekker met Atsina Cress, ringetjes rode peper en gegrilde gamba’s.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.