bewaar
Rijstnoedels met kip in currysaus
Rijstnoedels met kip in currysaus
bewaar

Rijstnoedels met kip in currysaus

Wij hebben zo'n gevoel, dat jij vanavond gaat voor deze kom rijstnoedels vól kip & paddenstoel.

25 min. bereiden
licht pittig
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kastanjechampignons

200 g

shiitakes

15 g

gember

2 el

arachideolie

350 g

kipdijfiletreepjes

2 el

Euroma Original Spices Thai green curry

200 g

zuivelspread naturel

200 g

sperziebonen

225 g

Thaise zilvervliesrijst noedels

½

limoen

15 g

verse koriander

Wij hebben zo'n gevoel, dat jij vanavond gaat voor deze kom rijstnoedels vól kip & paddenstoel.

Aan de slag

1

Snijd de champignons in plakjes en halveer de shiitakes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en currykruiden 3 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.

2

Voeg de zuivelspread toe en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur garen. Roer af en toe.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 1½ cm. Kook in ca. 4 min. beetgaar en giet af. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de curry, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het limoenrasp en de koriander. Serveer met een limoenpartje.

vegatipVervang de kip door vega kipstuckjes en voeg eventueel geroosterde pinda’s toe voor extra bite.
variatietipGeen liefhebber van koriander? Gebruik dan peterselie.
variatietipJe kunt als variatie de sperziebonen eens vervangen door peultjes.

Rijstnoedels met kip in currysaus

Wij hebben zo'n gevoel, dat jij vanavond gaat voor deze kom rijstnoedels vól kip & paddenstoel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig