bewaar
Pindasoep met noedels en champignons
Pindasoep met noedels en champignons
bewaar

Pindasoep met noedels en champignons

Mocht het stil aan tafel zijn over 20 minuten, dan komt het waarschijnlijk door deze lekkere pindasoep.

20 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

400 g

kastanjechampignon

1 teen

knoflook

2 el

arachideolie

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry

400 g

Thaise wokgroente

4 el

AH 100% pindakaas naturel

1½ liter

heet water

200 g

Go-Tan volkorennoedels

1

limoen

Mocht het stil aan tafel zijn over 20 minuten, dan komt het waarschijnlijk door deze lekkere pindasoep.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, knoflook, Thaise currykruiden en eventueel zout 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

3

Voeg de wokgroente, pindakaas en het hete water toe. Voeg de noedels toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 4 min. op matig vuur koken. Roer af en toe en maak de noedels los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4

Verdeel de soep over diepe kommen en verdeel de eihelften erover. Serveer met de limoenpartjes.